Mio och Arya

Mio och Arya 
- två huskatter som bor hos David och Camilla.

16/12-2012 
 
Mio är en 4 årig kattpojke som från början var en hittekatt som min roomie plockade in från en gubbes förråd. Han var från början helt vild och det gick inte att närma sig utan fräs, bit och rivs. För att göra en lång historia kort så gav min kompis upp, men jag vägrade. Har man tagit sig an ett djur får man stå för det valet också. När jag flyttade ut tog jag med mig den "galna katten" och jag arbetade hårt i 2år tills han äntligen var riktigt tam! De senaste 2åren har han blivit en stabil och trygg kisse som gärna sover i sängen och älskar att gosa!

 
Arya är en liten huskattflicka på 12veckor som har satt stopp för Mios intressen att sova och titta ut genom fönstret. För sova ska man inte göra, när man kan leka istället! Hon far genom lägenheten som en liten blixt, klättrar högst upp i det tak-höga katträdet och kastar sig som en kamikaze-kisse från toppen utan att ens blinka! Hennes enda lilla kilo sätter inte stopp för hennes storhetsvansinne när hon hoppar på Mio med hans 6kg! Det slutar oftast med att hon blir riktigt ordentligt putsad, något som inte är sådär jättekul. Att bada i badkar är däremot väldigt mysigt! Speciellt att få ligga under mattes täcke och torka och bara bli gosad med. Hon sover hela nätterna i sängen med husse och matte och efter varje äventyr så är det ett måste att somna på en hals och spinna som ett helt sågverk.
 
 
 
 
20/12-2012
Mys i soffan och Arya har just råkat ut för en riktigt ordentlig putsning! :smile: 
Tyvärr blev det inget in-action eftersom kameran är så intressant när den kommer fram så allt annat stoppas för att kunna stirra på den! :roll:
 
 
Och det här är första gången de sover tillsammans efter att ha jagat torrfoder som vi kastat genom lägenheten så båda katterna fått rusa av sig! :grin:
 
22/12-2012
Näst bäst efter glittermusen är mattes tofflor!! Speciellt att köra in huvudet så långt in det går! Eller bita på dem!! Eller använda dem som en kickaroo!! :shock:
 
23/12-2012 
Maggos! <3
 
24/12-2012 - GOD JUL!!
Mio hoppade ner just när jag skulle ta fotot. Och Arya som höll på och klättrade i granen satte sig istället fint! :smile:
Alltså, vem behöver ett katträd när det finns en stor julgran med blänkande saker och ljus i - bara för mig!! 
- Arya

4/1-2013
Mio och Arya brottas i sängen :smile:
 
  
 
 
 
Arya är riktigt duktig på att bara mysa och njuta! Hon har kommit in i en period där mysa är bättre än att leka för tillfället! (om det inte är att sängbrottas, det är alltid kul!)

 
 
9/1-2013
 
Min poser! :goofy: :wub:
 
12/1-2013
 
Arya vägde 1.4kg här. Det var för någon dag sedan däremot. Hon har vuxit och blivit jättestor och det har inte ens gått en månad sedan hon kom hit!!  
Efter att ha vuxit sig för stor för att ta sig in under badkaret så är hennes nya super-gömställe tvättkorgen! Fast hoppar hon ner i den kommer hon inte upp  Men det tycker inte hon gör någonting, för det är den absolut bästa sovplatsen iallafall! 
Hon har även börjat bita på sladdar, så vi har tillbringat morgonen med att smörja in alla sladdar med stark-senap! (uwwääh, inte ens jag tycker om den!  ) Finns det något förutom torrfoder som man kan ge? Det kanske kliar i munnen på henne?

Alldeles nyss hörde jag hur Arya började spinna som ett sågverk igen. Hon brukar göra det när hon ligger i sängen eller soffmyser med oss. Men sedan hörde jag hur Mio också började spinna. Jag hittade dem i katträdet! Så otroligt söta tillsammans!!   
 
  

RSS 2.0